Beatum

Beatum van Sofilantjes, een voetbalbroek voor Ninthe

Ninthe zit sinds enige tijd op voetbal. Maar omdat ze normaal gesproken bijna alleen maar jurken of rokjes draagt, had ze niet echt een comfortabele broek om in te voetballen. Tijd om er dus eentje te maken. Ik ging aan de slag met de Beatum van Sofilantjes.

beatum sofilantjes

Dit is hem geworden. Hij moest natuurlijk wel roze worden! Het stofje kocht ik op een van de veilingen van Evim Textiel, Lappen, Stoffen & Fournituren en is een french terry.

beatum sofilantjes

De Beatum kent een heleboel toffe opties. De broek komt in alle varianten met een rugpas in twee hoogte maten. Daarnaast heeft het opties voor een stoerdere bikerlook (met doorgestikte kniestukken) en verschillende zakopties zoals een rugpaszak of opgestikte zakken.

Omdat het de eerste keer was dat ik deze broek maakte besloot ik met de meest simpele variant aan de slag te gaan. Wat ook helemaal prima is voor een voetbalbroek!

beatum sofilantjes

Simpel maar wel elegant. Met een hoop doorgestikte details! En mijn eerste nestelingen. Als ging dat niet helemaal goed met het plaatsen van het heupboord en zitten ze nu dus een beetje scheef.

beatum sofilantjes

En de veter die is toegevoegd heeft ook meteen een leuke extra uitdaging met zich mee gebracht: veters strikken. Ze heeft met deze broek fanatiek zitten oefenen en het is gelukt! Dus ze is zo trots als een pauw dat ze nu zelf veters kan strikken!

Al met al is het een broek geworden die Ninthe met veel plezier draagt en waar ze heerlijk in kan voetballen! En een fijn patroontje waar ik zeker de andere opties nog van wil uitproberen.

Liefs, Cindy

Patroon: Beatum van Sofilantjes (aff)

beatum sofilantjes

Een gedachte over “Beatum van Sofilantjes, een voetbalbroek voor Ninthe”

Geef een reactie