Een hipp(i)e broek – Belltown Bell Bottom

Regelmatig zag ik al broeken met wijd uitlopende pijpen voorkomen in maaksels van anderen. Leuk, dacht ik, maar of het wat voor Ninthe zou zijn wist ik nog zo net niet. Totdat ik als bedankje van Rain City Pattern company een patroontje mocht uitzoeken, en ik besloot om toch maar eens voor zo’n patroontje te gaan. Je weet maar nooit toch?!

Belltown Bell Bottom Rain City Pattern Company

Het is een jaar geleden dat ik deze stof kocht met het idee er een tregging van te maken. Ik had een gratis patroontje gevonden die aangaf dat een jersey pique hier heel geschikt voor was, dus kocht ik deze stof bij Driessen Stoffen. Die tregging is nooit van gekomen haha, en het stofje bleef liggen. Totdat ik met het patroontje van vandaag aan de slag ging!

Belltown Bell Bottom Rain City Pattern Company

Het resultaat vind ik echt super tof! Ik had vooraf niet gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden, maar (als ik zelf zo bevooroordeeld mag zijn haha), het staat Ninthe super!

Het patroontje is de Belltown Bell Bottom van Rain City Pattern Company. Deze komt in de maten 2 t/m 14 jaar. Voor Ninthe maakte ik maat 6. Ik zoomde hem net een halve centimeter meer dan aangegeven in het patroon, maar verder is de pasvorm perfect. Hij sluit erg mooi aan van boven, en loopt lekker uit van onder. De pijp komt nu ongeveer precies tot op de grond.

Rain City Pattern Company heeft overigens momenteel een sale met 25% korting op alle patroontjes! Wellicht een mooi moment om eens lekker rond te snuffelen. Ik ken ze nog niet zo lang, maar vind alles wat ik daar tegen kom echt heel erg tof dus het is vast en zeker de moeite waard! 🙂 (Check hier nog even wat ik eerder al van hun maakte als je dat nog even terug wilt zien).

Liefs, Cindy

Patroon: Belltown Bell Bottom van Rain City Pattern Company (aff)
Stof: Driessen Stoffen, jersey pique.

Belltown Bell Bottom Rain City Pattern Company

4 gedachten over “Een hipp(i)e broek – Belltown Bell Bottom”

Geef een reactie