Brevis Shorts

Het was weer mijn beurt om een blog te schrijven voor Sofilantjes. En aangezien Sofilantjes sinds kort al hun A0 patronen heeft geüpdatet naar A0 patronen met lagen, en bij de nieuwste releases ook projector patronen uitbrengt, leek het me een goede reden om nog eens in te gaan op het gebruik van een projector tijdens het naaien.

Ik maakte, met behulp van de projector, deze Brevis shorts voor Milas. Alle foto’s en meer informatie hierover kun je nu lezen in mijn derde blog voor het Sofilantjes Blog Team, je vindt deze hier.

Liefs, Cindy

2 gedachten over “Brevis Shorts”

 1. Even een vraagje naar aanleiding van je berichtje over de projector. Hoe kalibreer je zodat je de juiste afstand en maar geprojecteerd krijgt??
  Mvg,

  groetjes,

  Liesbeth Staal

  1. Hoi Liesbeth,

   Om hem goed gekalibreerd te krijgen moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat je projector zo veel als mogelijk waterpas hangt en je tafel waterpas staat. Enige oneffenheid is te compenseren met de Keystone functie van je beamer. Er is een kalibratie grid te vinden in de Amerikaanse facebook groep “Projectors for sewing” (in de NLse facebookgroep “Naaien met een projector” vind je er eventueel een link naartoe. Als je projectie dan zowel horizontaal en verticaal goed uitgelijnd is kun je de laatste afstelling doen met de zoomfunctie in adobe. Hier moet je echt met steeds 0.1 procent verschil uitproberen welk zoom percentage je nodig hebt om het patroon perfect op schaal te projecteren.
   Hopelijk heb je hier wat aan!
   Groeten, Cindy

Geef een reactie