Dolga – I love rokjes & broeken

Na twee broeken gemaakt te hebben uit het nieuwe boek van Fran van Severen, was het nu tijd om een van de rokjes uit te proberen. Eerder zagen jullie al de Bex broek en de Sim broek voorbij komen die ik voor Milas maakte. Nu dus tijd voor een rokje. En hoewel er veel leuks in staat voor kinderen en volwassenen, pas ik zelf helaas niet in de maatrange. Dus was het Ninthe voor wie ik aan de slag ging!

Dolga I love rokjes & broeken

Ik besloot aan de slag te gaan met de “Dolga” rok. Een lekker sportief model met verschillende lengte opties. Je kunt namelijk zowel een kort als een lang model maken. Het lange model komt met een zijsplit om comfortabel in te kunnen bewegen.

Dolga I love rokjes & broeken

Ik maakte voor Ninthe het korte model. In het boek wordt dit “knierok” genoemd, maar zoals je ziet is het niet echt een knielengte. Hij valt ruim boven de knie. Ik maakte deze rok in breedtemaat 116/122 en lengtemaat 128/134.

Het rokje is een sportief model met coupenaden achter, zakken voor, knoopsgaten of eyelets & een koord door de tailleband. Ook zit er elastiek in de tailleband verwerkt. Voor de tailleband wordt aangeraden met boordstof te werken.

Dolga I love rokjes & broeken

Qua stof wordt een sweaterstof of andere rekbare stof aangeraden. Ik ging voor een French Terry uit de See You At Six collectie met bijpassende boordstof. Ook de schoenveter in de tailleband komt uit een van hun oudere collecties. Het patroon is duidelijk en de instructies zijn goed te volgen, ook voor beginners. In de instructies staat echter alleen dat je overal 1cm naad moet aantekenen en de zoomwaarde wordt niet genoemd. Ik heb er zelf toch maar 2cm zoom aan toegevoegd. Maar goed ook, anders was de rok nog korter geweest haha.

Dolga I love rokjes & broeken

Wil je nog wat meer lezen over het boek en mijn algemene ervaringen? Lees dan even de eerste blog die ik hierover schreef. Al met al ben ik heel tevreden over de rok en de pasvorm voor Ninthe. Het modelletje staat haar goed en met leuke sneakers erbij maakt het ’t outfit helemaal af.

Liefs, Cindy

Boek: I love rokjes & broeken van Fran van Severen (aff)
Stof: French Terry uit de SYAS collectie, hier verkrijgbaar.

Geef een reactie