arabella rebecca page

Een Arabella voor mezelf

Het was weer eens tijd om ook eens wat voor mezelf te maken! Dit keer werd het een nieuwe rok. Ik ging aan de slag met het “Arabella” patroontje van Rebecca Page en maakte voor het eerst iets voor mezelf uit een niet-rekbaar stofje.

arabella rebecca page

Arabella heb je misschien laatst ook al voorbij zijn komen in de meidenversie, aangezien ik die voor Ninthe maakte. Voor mezelf stond die dus ook nog op de planning, en gelukkig is het een gemakkelijk en snel patroontje dat best even “tussendoor” gemaakt kan worden.

Je kunt met dit patroontje eigenlijk allerlei kanten uit. Het heeft vier verschillende lengte opties (boven de knie, knie, midi en maxi), twee verschillende heupboord hoogtes (“regular” en “tall”) en een optionele sash en optionele zakken in de zijnaad. Ik maakte de knielengte versie met de “regular” heupboord, zonder sash en zonder zakken.

arabella rebecca page

De Arabella kan zowel in rekbare als niet-rekbare stof gemaakt worden. Ik ging hierbij dus een keer voor een niet-rekbare stof. Ik heb een paar jaar geleden namelijk een hele doos vol stofjes van iemand over genomen, en daar zaten ook een flink aantal niet-rekbare stofjes tussen die bijna niet gebruikt worden. Deze was er een van. Best een glibberig stofje om netjes uitgesneden te krijgen, maar gelukkig ging het naaien wel zonder al te veel problemen!

Bij dit heupboord zit trouwens alleen aan de achterkant elastiek. Daardoor is hij aan de voorzijde mooi plat. Leuk, net even wat anders dan anders! De rok komt in de maten XXS t/m 5XL. Ik maakte de XL versie. Mijn eigen nieuwe lente-garderobe is nu ook officieel van start, haha!

Liefs, Cindy

Patroon: Arabella van Rebecca Page (aff)

arabella rebecca page

3 gedachten over “Een Arabella voor mezelf”

Geef een reactie