Een Billie van Zonen09

De eerste creatie voor manlief van dit jaar! We probeerden eens een (voor ons) nieuw patroontje uit voor in zijn garderobe. Vandaag het resultaat!

Billie Zonen09 Minerva

Het patroontje werd de Billie van Zonen09. Deze had ik al een hele poos, maar tot noch toe nog nooit gebruikt. Het heeft verschillende opties, zoals lange mouwen, korte mouwen, afwerken met zomen vs. boorden en een ronde of een V-hals. Ook kun je nog kiezen voor ronde mouwen of raglan mouwen.

Hij koos voor de raglan mouwen en afgewerkt met zwarte boordjes. Eigenlijk koos hij voor korte mouwen, maar op de automatische piloot ging ik per ongeluk met de lange mouwen aan de slag. Helaas, want ik wilde eigenlijk nog een matchende shirt voor Milas maken maar dat gaat nu niet meer lukken. Misschien met nog wat color blocking, maar daar moet ik nog even naar kijken!

Billie Zonen09 Minerva

Op basis van de maattabel maakte ik een maat 54, versmald naar 52 voor de heupen. De pasvorm is uiteindelijk wat wijder dan manlief zou willen, dus een volgende keer probeer ik een maatje kleiner. Persoonlijk vond ik de hals wat wijd, maar dat vond hij zelf juist wel weer prima zo.

Het gebruikte stofje kreeg ik van Minerva. Het is een katoen tricot van Art Gallery Fabrics en voelt heerlijk zacht. Het is gemaakt van 95% pima katoen en 5% elastan. Er werd hier al meteen geroepen dat hij nooit meer wat anders wilde, haha. Het nieuwe shirt werd dus gelukkig goedgekeurd! 😉

Liefs, Cindy

Patroon: Billie van Zonen09
Stof: Deze tricot van Minerva (aff)

Dit stofje kreeg ik van Minerva als deel van het Minerva Maker Team. Check ook mijn profiel op de vernieuwde Minerva website. Een leuk sociaal netwerk (voor iedereen!) om makers met elkaar te verbinden, je creaties te showen (als dan niet met producten van Minerva) en om inspiratie op te doen!

Billie Zonen09 Minerva

2 gedachten over “Een Billie van Zonen09”

Geef een reactie