dulce sofilantjes

Een Dulce van Sofilantjes voor Ninthe

Het is geen verrassing dat Ninthe een echt jurken-meisje is. Ze draagt het liefst bijna elke dag wel een jurk. En vaak grepen we daarbij terug naar dezelfde patronen, de Regina van Sofilantjes of de Vallis in de zomer… Maar nu ik van mijn projector gebruik maak, is het veel gemakkelijker om eindelijk ook eens wat andere patronen uit te proberen! Zo gingen we nu als eerst voor de Dulce van Sofilantjes!

Dulce Sofilantjes
Dulce Sofilantjes

Ik vond het vanaf het begin toen dit jurkje uit kwam meteen een erg leuk patroontje. Weer eens wat anders dan anders! Het lijken net een losse tip en rok, maar dat is het niet. Het heeft een wat minder groot zwiergehalte dan de andere patroontjes van Sofilantjes, maar dat maakt hem gelukkig niet minder geliefd!

Dulce Sofilantjes

Ik maakte voor Ninthe een maat 116. Ik ging voor de meeste eenvoudige variant, omdat dit stofje niet veel meer nodig heeft. Maar de Dulce heeft ook nog allerlei leuke colorblock opties waarmee je leuke variaties kunt aanbrengen. Daarnaast heeft hij ook drie verschillende mouwlengtes, dus is het een patroontje wat het hele jaar rond te gebruiken is!

Op dit stofje was ik meteen verliefd. In eerste instantie kon ik eigenlijk alleen maar het paneeltje van het solo vosje aankomen wat ik nu voor het voorpand gebruikt heb. En dat was maar een heel klein lapje stof precies genoeg voor een voorpand… Toen toch besteld, omdat ik hem te leuk vond om te laten liggen. En later kwam ik gelukkig ook nog de stof tegen die er bij hoort, zodat ik er toch een matchend geheel van heb kunnen maken!

De stofjes kocht ik op een van de veilingen van Evim Textiel. Super leuk, Ninthe is er ook helemaal blij mee! Ik denk dat dit patroontje nog wel vaker gebruikt gaat worden in de toekomst! 🙂

Liefs, Cindy

Patroontje: Dulce van Sofilantjes (aff)
Stof:

Geef een reactie