Een Lana-jurk voor Ninthe

Hoiii! Dat was even geleden dat ik een blog geplaatst heb. Maar ik heb niet stil gezeten hoor. En als je me op facebook of instagram volgt, zag je mijn maaksels toch wel voorbij komen. Maar bloggen had ik even de puf niet voor. Tijd om daar weer verandering in te brengen! 🙂 We starten met een nieuwe jurk voor Ninthe!

Sansahash Lana

Het is roze en het heeft bloemetje, dus het kan al bijna niet meer mis gaan haha! Deze mooie tricot van Art Gallery Fabrics kreeg ik van Minerva. Ik wilde er heel graag een jurk voor Ninthe van maken. Ik besloot eindelijk eens te gaan voor een patroontje wat ik al langere tijd wilde maken, maar wat er nog niet van gekomen was. De Lana jurk van Sansahash.

Sansahash Lana

Ik vind de jurk qua stijl echt heel mooi. Het is veel rolzoompjes maken en rimpelen van de stof, maar het uiteindelijke resultaat is zo de moeite waard.

De jurk komt in de maten 6 maanden t/m 12 jaar. Ik maakte voor Ninthe lengte maat 8, borstmaat 6 en taillemaat 4. Je kunt hem met lange mouwen, 3/4 mouwen, korte mouwen of zonder mouwen maken. De korte mouw optie heeft een leuke pof, en wordt aan de onderkant afgewerkt met een rolzoom en elastiek en heeft een leuke romantische uitstraling.

Sansahash Lana

De jurk heeft een gerimpelde rokoptie of cirkel rok optie. Ik maakte hem met een cirkelrok. En die kun je aan de onderkant dus nog afwerken met een ruffle. De ruffle wordt aan de buitenkant op de rok gestikt, ik vind het effect wat dat geeft wel heel erg tof! De jurk is aan de achterkant afgewerkt met striklinten. In tegenstelling tot de instructies maakte ik deze als bias in plaats van een tunnel die je weer om moet keren. En in plaats van een bias aan de hals zette ik dat juist weer aan als een gewoon boordje. Voor de rest heb ik niets veranderd aan deze jurk.

Lekker zwieren en zwaaien dus met deze nieuwe jurk vol mooie details! Ik denk dat jurk en stof hier een perfecte combinatie zijn. De stof is een mooie Art Gallery Fabrics tricot die ik van Minerva kreeg. Je kan er ook meer over lezen op mijn Minerva profile.

Liefs, Cindy

Patroon: Lana van Sansahash (aff)
Stof: AGF tricot van Minerva (aff)

4 gedachten over “Een Lana-jurk voor Ninthe”

Geef een reactie