Een langverwachte sweater – MET wrijfapplicatie

Ruim een jaar geleden kocht ik reeds 3 “reversible patches” oftewel wrijfapplicaties die veranderen als je eroverheen wrijft. Ik had inmiddels al twee van de drie applicaties gebruikt (bij deze sweater bijna precies 1 jaar geleden en bij dit t-shirt in februari), en Ninthe stond inmiddels al een hele poos te springen om de derde wrijfapplicatie. Toen ik afgelopen weekend op naaiweekend ging, had ik eindelijk de gelegenheid genomen om hiermee aan de slag te gaan!

Een wrijfapplicatie is gemaakt van pailletten en als je erover heen wrijft veranderd de applicatie van kleur. Zoals te zien op bovenstaande foto’s van de sweater die ik voor Ninthe maakte. Gelukkig hoef je niet alle pailletten zelf erop te stikken maar kun je deze applicaties zo kant en klaar kopen 🙂

Voor als je jezelf afvraagt hoe je deze applicaties kunt bevestigen: ik knip ze altijd kort langs het randje af (niet te kort, want dan vallen je buitenste pailletten eraf) en speld dan applicatie op het voorpand. Vervolgens stik ik heel voorzichtig met een rechte steek met een wat grotere steeklengte langs het randje van de applicatie. Ik stik min of meer over de buitenste pailletten heen. En als je helemaal rond bent, dan zit hij vast!

Wrijfapplicatie

Voor deze sweater maakte ik nog maar eens gebruik van het gratis patroontje van Lowland Kids, de Raglan Sweater. Ik maakte maat 5T, die min of meer met maatje 110/116 overeenkomt. Ninthe is er heel blij mee en ze wilde hem dan ook het liefst meteen aan! Missie geslaagd en het lange wachten beloond. 😉

En nu: wrijven maar! 😀

Liefs, Cindy

Wrijfapplicatie: Naaiplezier
Stof: Sweatstof fuchsia melange van Driessen Stoffen
Patroon: Raglan Sweater van Lowland Kids (gratis met de code uit hun facebookgroep).

Een gedachte over “Een langverwachte sweater – MET wrijfapplicatie”

Geef een reactie