Lux Bel'Etoile Minerva

Een Lux jurk voor Ninthe

Ik mocht met nog een leuk stofje van Minerva aan de slag, en maakte ein-de-lijk eens een Lux jurk voor Ninthe! En hoewel het niet helemaal goed ging, pakte het gelukkig toch goed uit!

Lux bel'etoile minerva

De Lux is een patroontje van Bel’Etoile met drie verschillende opties: een jurk uit 1 deel (met rimpelelastiek), een jurk uit twee delen zoals die ik hier maakte (met zichtbare elastiek) en een jumpsuit. Ik had hem al een hele poos in bezit, maar het kwam er nooit van om hem te maken. Dit had vooral te maken met het feit dat je nog naadtoeslag toe moet voegen, en ik patronen veel fijner vind als dat er al bij in zit!

Maar met deze stof kreeg ik opeens de behoefte om eindelijk eens mijn eerste Lux te maken. Alleen toen ik het patroontje ging uitsnijden, deed ik dat op de automatische piloot en vergat ik dus ALSNOG om de naadtoeslag toe te voegen…. dom dom! Ik realiseerde het wel voordat ik ging naaien, maar toen was het al geknipt en dus al te laat…. Op hoop van zegen zette ik de jurk alsnog in elkaar, een zo klein mogelijke naadtoeslag nemende.

Lux bel'etoile minerva

GELUKKIG past de jurk ook zonder naadtoeslag helemaal prima en was het helemaal niet zo’n probleem dat ik de naadtoeslag vergeten was. Ik vindt de pasvorm eigenlijk zelfs best wel leuk. Als ik hem op kort termijn nog eens zal maken, dan denk ik dat ik die naadtoeslag weer achterwege laat 🙂 Hoogstens misschien net een beetje extra lengte wat ik zal toevoegen aan de zoom van de rok.

Het jurkje komt met aangeknipte mouwtjes, met een opgerold boordje. Het is dus misschien een beetje een zomers model, maar met een vestje of bolero er overheen kan hij ook prima de herfst en winter door denk ik zo! Het patroontje komt in de maten 80 t/m 164. Ik maakte voor Ninthe maat 116 breedte en maat 122 lengte.

Lux bel'etoile minerva

Het stofje is een tricot van Minerva. Ninthe werd meteen helemaal enthousiast toen ze deze print zag, en ik vind de kleur ook erg mooi. Ik vind het modelletje ook leuk met een sierelastiek zo er tussenin. Een volgende keer ga ik ook het modelletje met de rimpel elastiek uitproberen denk ik!

Liefs, Cindy

Patroon: Lux Dress van Bel’Etoile
Stof: Deze tricot van Minerva (aff)

Dit stofje kreeg ik van Minerva als deel van het Minerva Maker Team. Check ook mijn profiel op de vernieuwde Minerva website. Een leuk sociaal netwerk (voor iedereen!) om makers met elkaar te verbinden, je creaties te showen (als dan niet met producten van Minerva) en om inspiratie op te doen!

Lux Bel'Etoile Minerva

2 gedachten over “Een Lux jurk voor Ninthe”

Geef een reactie