Minerva Velocitas Poulsbo

Een monster-outfit voor Milas

Milas heeft een dringend tekort aan broeken, dus het wordt tijd om daar ook wat meer aandacht aan te besteden. Voor de gelegenheid maakte ik er echter ook meteen maar een bijpassende trui bij, haha 😉 In deze blog laat ik dit nieuwe setje aan jullie zien!

Poulsbo Velocitas Minerva

Aangezien we gezien de huidige periode toch allemaal veel meer thuis zitten, kun je maar beter wat fijne kleding hebben die lekker zit en waar je lekker in kan relaxen in en rondom huis. Dit setje voldoet denk ik wel aan die voorwaarden!

Voor de sweater gebruikte ik een patroontje van Sofilantjes, namelijk de Velocitas Hoodie. Eerder zag je ook al een andere versie van dit patroontje die ik voor Milas maakte. Het broekje is een voor mij nieuw patroontje, de Poulsbo Joggers van Rain City Pattern Company. Een patroontje met een paar verschillende opties. Ik maakte de meeste eenvoudige versie, lekker snel klaar en zonder al te veel poespas. Zo heeft Milas zijn kleding het liefst 🙂

Poulsbo Velocitas Minerva

De Velocitas heeft twee verschillende opties qua voorpand. Naast deze optie is er ook nog een optie voor een schuin driedelig color block. Wat ik ook erg leuk vind zijn de gecolorblockte mouwen, waarbij ik dan met het doorstikken van de naden ook weer leuk kon spelen met mijn coverlock.

De Poulsbo Joggers heeft een paar opties, waarvan ik de meeste achterwegen liet om een hele eenvoudige versie te maken. Je kunt kiezen voor een tailleboord met elastiek, nestelringen en koord versus een yoga tailleband. Ik ging voor de laatste. Daarnaast kun je kiezen voor een optie met of zonder zakken. Ik liet de zakken bij deze broek weg.

Poulsbo Velocitas Minerva

De hoodie maakte ik voor Milas in maat 5. Bij de joggers kwam ik volgens de maattabel uit op een maat 3 breedte en maat 4 lengte. Qua breedte zit hij zeker goed. Qua lengte zou ik hem de volgende keer denk ik toch wel een maatje langer maken. De yoga heupboord zit perfect, en ondanks dat er geen elastiek of koord in zit blijft de broek toch prima zitten!

Het stofje met de monstertjes erop is een “loop back french terry” welke ik kreeg van Minerva. Het is een wat dikkere stof en heeft iets minder rek dan de meeste French Terry’s, maar was prima voor dit outfit. Zeker gecombineerd met de zwarte french terry welke ik ook voor de boorden gebruikten omdat de rek daar het meeste nodig was.

Al met al heeft Milas er dus weer een comfortabel en lekker warm setje bij voor de aankomende winter! Zelf is hij ook helemaal blij met zijn “monster” outfit. Het broekje is nu overigens te verkrijgen met 15% korting, want Rain City Pattern Company heeft de hele maand een sale op al hun patroontjes!

Liefs, Cindy

Patroon hoodie: Velocitas van Sofilantjes (aff)
Patroon broek: Poulsbo Joggers van Rain City Pattern Company (aff)
Stof: Deze French Terry van Minerva (aff)

Dit stofje kreeg ik van Minerva als deel van het Minerva Maker Team. Check ook mijn profiel op de vernieuwde Minerva website. Een leuk sociaal netwerk (voor iedereen!) om makers met elkaar te verbinden, je creaties te showen (als dan niet met producten van Minerva) en om inspiratie op te doen!

2 gedachten over “Een monster-outfit voor Milas”

Geef een reactie