Een nieuwe trui met gratis applicatie patroon voor Milas

Soms is het tijd voor een leuke uitdaging. Zoals een leuke applicatie. Ik kwam er onlangs achter dat er ook een heleboel leuke patroontjes hiervoor te vinden zijn, en zo ook een heel leuk gratis applicatie patroon. Ideaal dus om eens een keer een eerste poging te wagen. En zo werd een nieuwe sweater voor Milas geboren.

Als patroontje gebruikte ik de Raglan Sweater van Lowland Kids. Deze is inmiddels helaas “retired” en dus niet meer beschikbaar. Hier blijft hij echter wel onverminderd een favorietje!

En deze leuke applicatie is afkomstig van Ritterkind en is daar gratis te downloaden, als applicatie patroon of als SVG file. Dus ook leuk als je hem wilt plotteren! Maar als applicatie ook weer eens een leuke andere uitdaging om aan te gaan. Het bestand omvat zowel het patroontje om uit te knippen, als een tutorial en een overzicht van de te stikken lijnen. Echt een handige guide dus, zeker als je nog geen applicatie ervaring hebt (zoals ik).

Als je het patroontje afdrukt, kun je zelf kiezen of je dit op 100% doet of juist een grotere of kleinere maat aanhoudt. Zo kun je de grootte van de applicatie dus helemaal naar wens aanpassen naar smaak en de maat die je wilt maken.

Zelf werk ik inmiddels met een projector. Niet alleen ideaal om patroontjes op de stof te projecteren, maar ook applicaties! Zo hoef je hem dus niet uit te printen, en kun je al helemaal gemakkelijk de plaatsing en grootte van het patroontje bepalen. Wat betreft de stofjes koos ik voor diverse stofjes uit de “afval”bak, waar allerlei kleine stukjes in liggen die klaar lagen voor een ritje naar de textielbak. Maar die waren voor deze kleine applicatie onderdelen dus echt nog groot genoeg!

Ik gebruikte vliesofix (dubbelzijdige vlieseline) om de applicatie eerst op het voorpand te bevestigen. Niet allemaal te gelijk, maar stap voor stap conform te instructies. Per deel dat op het voorpand zat, tekende ik eerst de te naaien lijnen erop, en daarna naaide ik met een rechte steek over deze lijnen heen. Dit ging zo door totdat alles erop zat en alle lijnen genaaid waren. Daarna zette ik de sweater verder in elkaar en klaar!

Deze applicatie kent overigens nog een paar extra opties. Zo kun je de handschoenen weglaten en hartjes toevoegen. Ook is er evt. nog een kroontje. Sommige delen waren ZO klein, dat ik ze zelf maar heb weg gelaten omdat het niet echt ging. Bijv. nog wat kleine witte stipjes die nog op de ogen hoorde. Dat ging bij mij niet werken. Maar zo vind ik hem ook heel erg leuk! En Milas gelukkig ook! Al vroeg hij wel meteen “waar is het kroontje?!”.

Zelf ook de uitdaging aangaan om eens te appliceren, maar misschien nog wel wat hulplijnen achter de hand hebben? Sluit je aan bij de Naaichallenges Kinderkleding Facebookgroep! Daar starten we iedere eerste maandag van de maand met een nieuwe sew along met gratis naaipatronen voor kinderkleding. Deze staat voor de maand april op de planning! Doe je ook mee?

Liefs, Cindy

Patroon applicatie: Ritterkind
Vliesofix: Cinimini

gratis applicatie patroon

Geef een reactie