Een perfecte match

Heb je wel eens een “fabric crush” of een “pattern crush”? Wat als je deze twee combineert? Dat moet dan toch wel een match made in heaven worden, of niet dan?! Vandaag show ik je hoe dat er bij dit nieuwe outfit van Milas uit kwam te zien.

Stofbig threads by caroline billy & betty IvL Hecho con Amor

Een paar maanden geleden kwam ik de nieuwe stoffenwinkel “stofbig” tegen en daar was net de eerste pre-order gestart van een aantal hele toffe (GOTS gecertificeerde) tricots! Ik was er meteen verliefd, het is soms nog best lastig om echt toffe jongens stoffen te vinden namelijk!! Ik bestelde ze dan ook meteen bijna allemaal. De eerste twee stoffen verwerkte ik in dit vestje voor Milas, en voor het gemak maakte ik er meteen ook een bijpassende broek bij.

Stofbig threads by caroline billy & betty IvL Hecho con Amor

Het patroontje van dit vestje is de “Billy & Betty” van Threads by Caroline. Een patroontje dat ik volgens mij al kocht toen het net uit kwam, omdat ik ook hier meteen helemaal weg van was. Hoe tof zijn die lijnen en zakken die hierin zitten?! Het duurde echter even voordat ik hem ook daadwerkelijk maakte, omdat het geen projector file heeft. En sjah, sinds ik alles projecteer ben ik gewoon een beetje lui geworden haha. Maar nu is er een programma ontwikkelt om van A4 bestanden met lagen een groot formaat bestand MET lagen te maken met slechts een paar klikken. Game changer! (Mocht je daar meer over willen weten, let me know). Zo is bijna elk patroon met een paar klikken opeens ook toegankelijk voor het gebruik met een projector.

Het maken van het vest ging niet zonder slag of stoot, omdat ik tegen het einde opeens allerlei problemen kreeg met mijn overlock (sneed nauwelijks meer, liep helemaal vast, etc). Hierdoor is het knoopbeleg helaas wel een beetje scheef getrokken, en dit was ook niet echt meer te herstellen. Plus de stof was op voor een nieuw beleg, dus hier moeten we het maar mee doen haha. Hoewel je het aan de buitenkant ook wel een beetje ziet, zit het ergste gelukkig wel aan de binnenkant. Na dit setje heeft manlief nieuwe messen op de machine gezet, hopelijk lost dat een en ander op!

Stofbig threads by caroline billy & betty IvL Hecho con Amor

Qua broek dacht ik ook maar eens wat anders te proberen. Dit is de knee patch harem pants van IvL Hecho con Amor. De zakken zijn er op de buitenkant opgestikt, en de knie patches uiteraard ook. Weer eens wat anders dan anders! Ook heeft het lange enkelboorden. Ik maakte voor Milas een maat 4. Ik vond het lastig inschatten waar de patches precies moesten komen. De volgende keer mogen ze misschien nog iets hoger.

Ik blende bij deze broek ook niet voor Milas zijn smalle heupen (nog smaller dan de kleinste maat in dit patroon), om voor deze eerste versie te kijken hoe het zou uitpakken. De volgende keer zou ik dit ook wel iets versmallen denk ik, hoewel de stijl waarschijnlijk ook dan nog steeds baggy zou blijven. De broek is overigens gemaakt in een jeans look french terry van Olabela.pl. De knie patches maakte ik van dezelfde stof van Stofbig die ook in het vest gebruikt werd.

Stofbig threads by caroline billy & betty IvL Hecho con Amor

Al met al vind ik deze combinatie van “pattern crush” en “fabric crush” echt heel geslaagd! En ik heb nog een paar van die leuke stoffen combi’s van Stofbig liggen. Misschien maak ik er wel allemaal Billy en Betty-vestjes mee 😉

Liefs, Cindy

Patroon vest: Billy en Betty van Threads by Caroline
Stof: Stofbig
Patroon broek: Knee Patch Harem Pants van IvL Hecho con Amor (gebruik de code “Cindy20” voor een leuke korting op je aankoop!)
Stof: Olabela.pl

3 gedachten over “Een perfecte match”

Geef een reactie