retrostoffen.nl

Een retro set voor Milas

Eerder zag je wellicht al het retro kledingsetje dat ik voor Ninthe maakte. Ook voor Milas had ik een stapel leuke stoffen liggen waarmee ik aan de slag ging om een leuke set te maken. Vandaag deel ik het resultaat met jullie!

retrostoffen.nl

Ik ben echt zo blij met hoe dit setje heeft uitgepakt! Met namen het vest en het lijnenspel daarin vind ik echt gaaf geworden. Ik heb nog niet zo veel ervaring met streepjesstof en het matchen van patronen, dus het was een uitdaging om aan te gaan. Maar ik ben erg blij dat ik het gedaan heb, want ook al is het niet 100% perfect, ik vind het toch echt helemaal super!

retrostoffen.nl

En zoals je ziet is Milas er ook helemaal blij mee, haha. Hij houdt wel van kleurrijke stofjes, dus deze strepen stof past zeker in zijn straatje! Het is een stofje met diagonale strepen, lekker speels. De stof is een tricot, en is hier gecombineerd met een jeans blauwe tricot. De boordjes zijn gemaakt van boordstof.

Voor het vest heb ik een patroontje van Threads by Caroline gebruikt, de Billy & Betty. Een super leuk vest patroon met verschillende (colorblock) opties. Ik ben altijd wel fan van deze optie met zakken. In plaats van rits kun je ook voor drukknopen gaan. Ik maakte dit vest in maat 116.

retrostoffen.nl

De broek is gemaakt uit een French Terry. Het is de beautum van Sofilantjes wat een slank vallende broek is. Ik maakte ene hele simpele versie door alle zakken en de nep-gulp weg te laten. Ik maakte deze broek in maat 98 breedte en 110 lengte.

Alle leuke stoffen uit dit set komen van retrostoffen.nl. Erg blij dat het setje – en dan met name het vest – helemaal uitgepakt is zoals ik voor ogen had en dat de combinatie van alles samen zo tof geworden is! Misschien dat nu voortaan streepjes stoffen toch maar wat vaker in mijn voorraad moeten komen, want stiekem is het toch best wel leuk!

Liefs, Cindy

Stoffen: retrostoffen.nl
Patroon vest: Billy & Betty van Threads by Caroline
Patroon broek: Beatum Bikerpants van Sofilantjes (aff)

retrostoffen.nl

Geef een reactie