Een retro set voor Ninthe

Als je me op instagram volgt, heb je wellicht de mooie stapel stofjes van retrostoffen.nl gezien die onlangs binnen kwam. Wat was ik verliefd op die mooie printjes! Er zaten stofjes voor zowel Ninthe als Milas tussen, en ik ging als eerste met die van Ninthe aan de slag. Vandaag show ik jullie graag het outfit wat ik voor haar maakte!

retrostoffen.nl

Hoe leuk is deze uni/print combinatie! Groen en roze zijn Ninthe haar lievelingskleuren, dus je kunt je voorstellen dat het voor haar ook een groot succes was. Hoewel de uni groen niet dezelfde kleur heeft als het groen uit de print van de broek, past hij er toch goed bij en is het samen een (vind ik) heel toffe combinatie geworden!

retrostoffen.nl

Bij deze print had ik meteen al ideeën om wat mee te maken. Voor mij riep het echt om een boek met uitlopende pijpen. Ik heb in het verlengde al een paar keer de Belltown Bell Bottoms gemaakt voor Ninthe, en die zijn goed in de smaak gevallen. Daar ging ik nu dus weer mee aan de slag.

retrostoffen.nl

Over een bijpassende top moest ik wat langer nadenken, maar uiteindelijk ben ik voor de Advena van Sofilantjes gegaan. De print van de broek liet ik terug komen in de zijpanelen om het samen tot een leuk geheel te maken.

De broek maakte ik in een maatje 7, maar het elastiek nam ik een stuk smaller (maat 5). Voordat ik de broek ging zomen, heb ik hem bij Ninthe gepast en toen waren de pijpen wel erg lang. Daarom heb ik daar uiteindelijk nog 5 centimeter vanaf gehaald. Zo kan ze in ieder geval lopen zonder over de pijpen te struikelen. 😉

De top maakte ik in maat 116 breed en 128 lang. Ik deed wel wat aanpassingen aan de mouw. Ik liet het boordje achterwegen en verlengde de mouw met 7cm (waarvan 2cm zoom). Ook liet ik de mouw onderaan wijder uitlopen, zodat het leuk zou staan bij de uitlopende pijpen van de broek. De volgende keer zou het misschien zelfs nog wel wat meer uit mogen lopen, maar voor nu vind ik het toch al helemaal leuk!

retrostoffen.nl

Het setje was meteen een succes en ik heb zo’n vermoeden dat deze komende tijd veel de kast uit gaan komen. Ik hoop in ieder geval van wel, want zelf vind ik het echt heel erg leuk geworden! Nu snel nog een leuk setje voor Milas in elkaar draaien. 😀

Liefs, Cindy

Stoffen: retrostoffen.nl
Patroon broek: Belltown Bell Bottoms – Rain City Pattern Company (aff)
Patroon shirt: (Aangepaste) Advena van Sofilantjes (aff)

Geef een reactie