Een Seaside Hoodie voor Ninthe

Misschien herinneren jullie nog de seaside hoodie die ik voor Milas maakte? Het was namelijk het eerst projectje waarvoor ik mijn beamer gebruikte! Inmiddels is de beamer alweer ondenkbaar uit mijn dagelijkse naai-leven en wordt hij voor bijna elk project gebruikt. Zo dus ook voor deze, waarbij ik wederom met de Seaside Hoodie aan de slag ging alleen dan deze keer voor Ninthe.

Seaside Hoodie Lowland Kids Miffy's Custom Fabrics

De Seaside Hoodie is een patroontje van Lowland Kids en ik ben persoonlijk wel redelijk fan van de toffe constructie van dit patroon. De zijnaden zijn naar voren gelegd, waardoor ze eigenlijk ter hoogte van de zakken zitten zoals je de naden hier op de foto ziet. Dit maakt dat je patroontechnisch net iets anders te werk gaat, ook met het inzetten van raglan mouwen, en het is leuk om het ook eens op een andere manier te doen!

Seaside Hoodie Lowland Kids Miffy's Custom Fabrics

De oplettende lezer herkend wellicht het stofje wat ik gebruikte voor het voorpand en de voering van deze capuchon. Het is namelijk het Strike Off stofje wat ik kreeg van Miffy’s Custom Fabrics en waar ik eerder al deze knot top en deze tuniek mee maakte. Ik had nog wat over, en besloot het in plaats van met rood (zoals de vorige outfits) deze keer te combineren met geel. Het geel is de Habanero Yellow van een van de vorige collecties van See You At Six.

Seaside Hoodie Lowland Kids Miffy's Custom Fabrics

De Seaside Hoodie heeft overigens in het patroon geen voering voor de capuchon inbegrepen. Ik gebruikte het hier echter wel, en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de naad in de nek te verbergen. Een mooie nette afwerking! Interesse om dit in een tutorial terug te zien hoe je dit kan aanpakken?

Ik maakte deze Seaside Hoodie voor Ninthe alweer in maatje 6/7 jaar. Het idee was op de groei voor aankomende winter, maar dan moet ze toch niet te hard meer groeien deze winter haha.

Seaside Hoodie Lowland Kids Miffy's Custom Fabrics

Het mooie “Oceans World” stofje dat ik gebruikte is momenteel nog t/m 31 augustus in pre-order te bestellen bij Miffy’s Custom Fabrics. Je kunt deze print op 8 verschillende stofsoorten bestellen. Ik overweeg nog om deze in lycra aan te schaffen want hij lijkt me erg tof voor wat zwemkledij denk je ook niet?

Liefs, Cindy

Patroon: Seaside Hoodie van Lowland Kids
Stof: Miffy’s Custom Fabrics & See You At Six

4 gedachten over “Een Seaside Hoodie voor Ninthe”

Geef een reactie