Hoodsport Color Block Hoodie Rain City Pattern Company Miffy's Custom Fabrics

Een spooky nieuwe trui voor Milas

Binnenkort is het Halloween, waar wij eigenlijk nooit wat aan doen. Wel zag ik overal voor Halloween geschikte stoffen voorbij komen, en ik kon het toch niet weerstaan om met een van deze stofjes aan de slag te gaan. Ik wist zeker dat Milas zo’n spooky nieuwe trui helemaal tof zou vinden.

Nou, geschikt voor Halloween is het wel of niet dan? Milas was heel erg blij toen hij zijn nieuwe “Halloween-trui” zag en heeft alle enge monsters en figuren al uitvoerig bestudeerd.

Hoodsport Color Block Hoodie Rain City Pattern Company Miffy's Custom Fabrics

Vooral deze applicatie op de zak vind ik erg tof geworden. Ik heb hem er met een zigzag steek opgezet, zodat het wat “gehecht” leek. Dat leek me wel in stijl met de rest van de stof en de figuren die er op staan, haha. Het leuke van dit patroon is dat het ook uitleg geeft over het maken van zo’n applicatie, mocht je dit nog nooit gedaan hebben!

Hoodsport Color Block Hoodie Rain City Pattern Company Miffy's Custom Fabrics

Het patroontje dat ik hier gebruikte is de Hoodsport Color Block Hoodie van Rain City Pattern Company. Dit patroontje is beschikbaar in maat 6 maanden t/m 14 jaar. Ik maakte voor Milas maat 4 en vind de lengte erg mooi. Qua mouwlengtes heb je een korte mouw optie, en een lange mouw optie. Die lange mouw heeft daarnaast ook nog een “korte” en een “lange” optie (tot de pols of ruim over de pols). Ik ging voor de langste optie.

De zak voorop is optioneel. en daarnaast voorziet het patroon ook nog in instructies om nestelringen toe te voegen bij de capuchon (die heb ik hier zelf weggelaten). Een volgende keer zal ik waarschijnlijk wel de capuchon voeren, want ik vind het toch altijd jammer als je die naad ziet achter in de capuchon, maar verder vind ik het echt een toffe trui geworden!

De Halloween stof is afkomstig uit een van de vorige rondes van Miffy’s Custom Fabrics. Deze combineerde ik met een uni French Terry uit een van de vorige collecties van See You At Six. Ik overwoog eerst om voor zwart te gaan, maar denk toch dat deze kleur de stof wat meer ophaalt. Milas is er in ieder geval helemaal tevreden mee!

Liefs, Cindy

Patroon: Hoodsport Color Block Hoodie (aff) van Rain City Pattern Company
Stof: Miffy’s Custom Fabrics en See You At Six

Hoodsport Color Block Hoodie Rain City Pattern Company Miffy's Custom Fabrics

2 gedachten over “Een spooky nieuwe trui voor Milas”

Geef een reactie