Verandershirt reversible patch

Een verandershirt van Milas

Er was iets wat hoog op Milas zijn wensenlijstje stond: een verandershirt. Eigenlijk stond dat er al een hele poos, want het is al lang geleden dat ik er een paar voor Ninthe maakte en sinds die tijd had Milas er ook wel graag een gewild. Een tijdje terug vond ik een leuke reversible patch en nu kwam het er dan ook eindelijk van om hem er iets mee te maken. En ik maakte er ook meteen maar een nieuwe broek bij, nu ik toch bezig was.

verandershirt reversible patch

Milas liet een paar mooie vreugdekreten toen hij dit nieuwe setje zag! Lang wachten werd eindelijk beloond en hij was dan ook erg blij om eindelijk zijn verandershirt aan te kunnen.

verandershirt reversible patch

Kijk het blije ei 🙂 helemaal happy met zijn nieuwe outfit! Voor de sweater gebruikte ik het “switch crew sweater” patroontje van Misusu, en dan de meest basic vorm. Ik maakte hem in maatje 110.

En het verandershirt kan uiteraard veranderen, dus als je de pailletten omkeert dan krijg je dit! Stop — Go!

verandershirt reversible patch

Voor de broek gebruikte ik een patroontje van Brindille & Twig die ik voor Milas al heel veel gebruikt heb: de super slim harems. Ook deze werd in maat 110 gemaakt. Ik deed wel een aanpassing. Ik voegde namelijk 5 centimeter toe aan de pijpen en liet de beenboordjes achterwegen. In plaats daarvan rolde ik de pijpen aan de onderkant 2x 2cm op en zette dit in de naad vast.

De broek is gemaakte van dezelfde Ottoman Knitted Ochre als dit vest dat ik voor Ninthe maakte. Alleen de rib van deze stof hoort eigenlijk horizontaal, maar ik wilde hem graag verticaal. De stof heeft echter wel alleen rek over de breedte en door hem te draaien zou ik dus alleen nog maar rek in de lengte overhouden. Kijkende naar de andere broeken voor Milas en de ruimte die hij daar over had, durfde ik die gok wel te nemen dat het nog steeds zou passen en dat pakte gelukkig goed uit! Ik heb zo’n vermoeden dat dit setje vaak uit de kast zal gaan komen. 🙂

Liefs, Cindy

Patroon sweater: Switch Crew Sweater van Misusu
Patroon broek: Super Slim Harems van Brindille & Twig
Stof en patch: Cinimini.nl

Verandershirt reversible patch

2 gedachten over “Een verandershirt van Milas”

Geef een reactie