Mandy Sonia Estep Designs

Een verjaardagsjurk

Een feestdag vraagt om een feestjurk, toch? Vorig jaar maakte ik voor mijzelf een Vallis voor mijn verjaardag. Voor dit jaar stond ik eigenlijk op mijn punt hetzelfde patroontje te gebruiken, omdat ik er gewoon fan van ben. Maar toen bedacht ik me om toch eens wat anders ook een kans te geven!

Mandy Sonia Estep Designs

En dus werd het een ander patroontje dit jaar. Eentje die jullie hier onlangs ook al in t-shirt vorm voorbij konden zien komen. En ik zei toen al dat ik hem ook nog eens graag in jurk-lengte wilde maken. Hier is die dan!

Mandy Sonia Estep Designs

Het is de “Mandy” van Sonia Estep Designs. Een patroontje dat zowel in shirt als jurk-lengte komt, met of zonder knoop en met korte aangeknipte mouwen of met lange mouwen. Ik maakte eerder dus al de t-shirt versie met knoop (en een test versie zonder knoop) en hier is de jurk versie met knoop!

Deze versie maakte ik met een tricot van Driessen Stoffen. Een laatste zomerse jurk die hopelijk nog een paar keer uit de kast kan in de nazomer! Het patroontje komt in de maten 00 t/m 30. Ik maakte maat 14 verbreedt naar maat 16 voor de taille en de heupen. Ook verlengde ik het jurkje met 5 centimeter, maar een volgende keer zal ik hem waarschijnlijk nog extra verlengen want ik hem hem liever nog net wat langer.

Sonia Estep Designs Mandy

Nu heb ik bijna alle opties van dit patroontje wel gehad. Het rest me nu alleen nog om eens een jurk versie zonder knoop te maken, misschien leuk met lange mouwen en in een French Terry straks voor de winter. Jullie zien hem vast wel eens voorbij komen! 😉

Liefs, Cindy

Patroon: Manhttps://soniaestepdesigns.com/products/mandy?_pos=1&_sid=028d08dd9&_ss=r&aff=132dy van Sonia Estep Designs (aff)
Stof: By Lisan van Driessen Stoffen

Mandy Sonia Estep Designs

3 gedachten over “Een verjaardagsjurk”

Geef een reactie