Foundation for kids

Wist je dat bijna 300.000 kinderen in Nederland tussen de 0-14 jaar in armoede opgroeien? Dat zijn er veel te veel! In Belgie zijn het 1 op de 5 kinderen. Kinderen die nooit wat nieuws, zoals nieuwe kleren, kunnen krijgen. De Foundation for Kids doet daar wat aan met naaisters die vrijwillig kleding maken voor deze kinderen. Ook ik droeg mijn steentje bij.

The Foundation For Kids

Dit was de eerste broek die ik maakte voor de Foundation for Kids. Deze broek was een aanvraag voor op het depot in Nederland. Daar ligt een mooie voorraad nieuwe kleding om aan aardig wat aanvragen te kunnen voldoen. Het patroontje dat ik hier gebruikte is de Kids Fly Pants van Ellie and Mac in een zwarte french terry. Ik voegde paspel toe voor een leuk contrast.

Naast aanvragen voor het depot zijn er ook een heleboel “rechtstreekse” aanvragen. Je kunt niet zelf als ouder/verzorger een aanvraag plaatsen, maar wel via een organisatie als de voedsel- of kledingbank die een samenwerking heeft met de Foundation for Kids. Zo komen aanvragen binnen voor bijv. een nieuw setje kleding voor een verjaardag, of wat moois voor kerstmis. Voor zo’n verjaardagsaanvraag maakte ik dit setje kleding. De trui is de Switch Crew Sweater van Misusu. De broek is de Timo Trousers van Wisj Design.

En nog een laatste aanvraag die ik onlangs de deur uit deed. Ook dit was een setje dat werd aangevraagd voor een verjaardag. Hopelijk gaat ook hier een kleine knul blij mee zijn! Ook dit is weer de Switch Crew Sweater van Misusu, maar dan gecombineerd met een Beatum van Sofilantjes.

The Foundation for Kids draait dus op vrijwillige naaisters die hun steentje bij willen dragen. Iedereen die tijd over heeft, kan dit doen! Als je stoffen over hebt, kun je dit ook altijd doneren, en er zijn ongetwijfeld nog wel andere manieren te bedenken waarop je eventueel zou kunnen bijdragen. Neem gerust ook eens een kijkje op hun website. De aanvragen voor de te maken kleding worden in hun facebookgroep geplaatst. Mocht je hierin interesse hebben, sluit je zeker aan!

Liefs, Cindy

Geef een reactie