Gratis naaipatronen voor volwassenen

Hieronder vind je een overzicht van allerlei leuke gratis naaipatronen voor volwassenen. Eerst vindt je een overzicht van allure patroontjes die ik reeds uitgeprobeerd hebt. Daarna nog een lijstje met inspiratie van mijn altijd groeiende wistlist. Laat je inspireren en wie weet staat er iets tussen waarmee je zelf wel aan de slag wilt gaan!

Rebecca Page – Serenity Dress

Rebecca Page komt ieder jaar voor de kerst met een gratis patroon voor een echt feestoutfit. Dit jaar (2020) was het de Serenity Dress. Ik maakte er deze versie van. Het patroon komt in kinder en volwassen maten. Meer info hier.

Rebecca Page Serenity Dress

Petite Stitchery & co – Adult Yoggers

Mijn man is fan! Hele fijne gratis broek patroon van Petite Stitchery & co. En unisex, dus ook leuk voor de dames! De broek heeft 4 lengte opties. Meer info vind je hier.

Adult Yoggers Petite Stitchery & co

It’s always autumn – The slouchy batwing top
Een heerlijk comfortabel en flatterend shirt, maar helaas wel alleen maar beschikbaar in een maat: L. Op de foto hieronder vindt je degene die ik gemaakt heb. De stof die ik gebruikte had echter wel wat te veel rek, waardoor het een meer off-shoulder model geworden is. Een onverwachts, maar toch leuk resultaat!

It's always Autumn Slouchy Batwing Top

De “zonnige zomerjurk”
Een van mijn favorietjes qua kleding wat ik voor mezelf gemaakt heb is zeker deze jurk. Het zit lekker en ik draag hem graag en veel! Het patroontje is beschikbaar in de maten S-M-L en XL.

Zonnige Zomerjurk

The Wolf and the Tree – Flair
Dit patroontje is gratis te downloaden met de code uit hun facebook groep. Ik maakte deze voor mezelf maar had beter een maatje groter kunnen nemen. Wie weet probeer ik hem nog eens een keertje uit! Het patroontje komt in de maten XS t/m 5XL.

Flair The Wolf and the Tree

Nog veel meer gratis patronen

Behalve diegene hierboven die ik reeds gemaakt heb, staan er nog veel meer gratis naaipatronen voor volwassenen op mijn to-do-lijst. Deze lijst blijft maar groeien en om het goed bij te houden, heb ik hieronder een overzicht gemaakt. Momenteel bestaat deze alleen nog maar uit patronen voor vrouwen, maar binnenkort zullen hier ook gratis naaipatronen voor mannen aan worden toegevoegd.

Op zoek naar inspiratie voor gratis naaipatronen voor kinderkleding? Bekijk dan ook het overzicht wat ik hier gemaakt heb.

(Steeds als ik wat leuks tegen kom wordt deze lijst bijgewerkt, dus houdt het zeker regelmatig in de gaten als je op zoek bent naar inspiratie!)

Gratis patronen voor vrouwen

Shirts / sweaters

Jurkjes / rokjes

Broeken/shorts/leggings

Handmade with love – blog

%d bloggers liken dit: