isla simple life pattern company

Isla, een jurk met een hartje

Toen mijn oog voor het eerst op de Isla jurk van the Simple Life Pattern Company viel, was ik meteen verliefd. Sowieso begin ik wel een “ding” te krijgen voor jurken met een unieke/open rug. En een rug zowel deze, dat is gewoon helemaal geweldig.

De Isla heeft dus een hartvormige opening in het achterpand. Ik vind dat echt een heel erg tof detail, waar ik graag mee aan de slag wilde. Het patroon lag al geduldig te wachten sinds mijn laatste SLPco maaksel, dus het heeft even geduurd. En ik moet zeggen, het verbaasde met hoe goed het lukte om daadwerkelijk een mooi hartje te maken in het achterpand! Ook voor de zoom dacht ik eens iets nieuws te proberen, en deze werkte ik af met een klein subtiel kantje, waar ik ook zeker niet ontevreden over ben.

isla simple life pattern company

De Isla heeft eigenlijk heel veel verschillende opties. Niet alleen diverse (6!) mouwoptie, maar ook verschillende rokopties en lijfopties. Ik maakte voor Ninthe een versie met een zogenoemde drop-waist, maar het patroon heeft daarnaast nog twee andere lijf-lengtes. Daarnaast ging ik voor de cirkelrok, maar je kunt ook kiezen voor een gerimpelde rok. Beide in zowel tuniek- als jurklengte mogelijk.

En dan dus het hartje op de rug. Het meest unieke kenmerk van de jurk. Deze is overigens ook optioneel, je kunt de rug uiteraard ook maken zonder dit hartje.

Het lijfje is volledig gevoerd, waardoor je geen nekboordjes of armboordjes hoeft aan te zetten. Ik voerde dit jurkje met een koraal roze tricot, maar daar zie je op de foto’s niets van, behalve op de eerste foto waar je een flatlay van het jurkje en het hartje ziet. Het buitenstofje is een hele fijne zachte tricot uit de eerste collectie van Family Fabrics.

Ninthe is echt heel erg blij met haar nieuwe “hartjes”-jurk, en ik denk dan ook dat deze veel uit de kast zal gaan komen!

Liefs, Cindy

Patroon: Isla infinity tunic & dress van the Simple Life Pattern Company (affiliate)
Stof: Terrazzo van Family Fabrics, verkrijgbaar bij Cinimini

2 gedachten over “Isla, een jurk met een hartje”

Geef een reactie