Lappuhaalarit – The Coolest Kid in the World

Lappuhaalarit; Volgens google translate betekent dit zoiets als “Amerikaanse Overalls”. Het is in ieder geval de naam van het (gratis) patroontje wat ik op internet gevonden had en waarvoor ik mijn beste Fins uit de kast moest halen.

LAPPUHAALARIT
LAPPUHAALARIT

FYI, ik spreek dus geen woord Fins, en de instructies bevatte geen foto’s, enkel tekst. Leuke uitdaging was dit dus, want zo’n overall achtig iets had ik ook nog nooit geprobeerd. Google Translate was in dit geval ook niet per se mijn beste vriend, want hij maakte er soms rare vertalingen van. Maar al met al is het gelukkig toch goed gekomen!

LAPPUHAALARIT

Ik maakte voor Milas maatje 104. Hij is nog wat aan de grote kant, dus hij kan er in ieder geval nog even mee doen en straks in de winter kan er ook nog een lekkere warme trui onder.

Het modelletje is een baggy model. Ik kon in de instructies niet terug vinden welke stof hiervoor aangeraden werd, maar ik ging in ieder geval uit van een rekbare stof. Ik koos in dit geval voor een tricot. De volgende keer ga ik hem ook nog proberen in French Terry om te kijken hoe de pasvorm dan is.

LAPPUHAALARIT

Als je het patroontje wilt downloaden, moet je meteen kiezen welke van de drie versies je wilt downloaden. De verschillen tussen de drie versies zijn minimaal. Ik maakte de versie “The Coolest Kid in the World”. Daarnaast heb je ook nog “Faster than Cheetah”, die nagenoeg hetzelfde is alleen dan worden de schouderbanden met drukknoopjes bevestig in plaats van dat ze helemaal vast zitten zoals hier. En je hebt “Sweeter than Honey” waarbij het achterpand want lager uitgesneden is en de schouderbanden dus wat langer zijn.

Helemaal leuk is dat dit gratis patroontje beschikbaar is in de maten 80 t/m 164! Een heel groot bereik dus. En deze site heeft nog veel meer gratis patroontjes in de aanbieding (zowel voor kinderen als volwassenen) dus zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Zou je dit modelletje ook wel eens willen uitproberen, maar is jouw Fins net zo goed als dat van mij? Binnenkort zal er een sew along starten met dit patroontje, met Nederlandse uitleg én foto’s in de Naaichallenges Kinderkleding Facebookgroep. Doe je ook mee?

Liefs, Cindy

Patroontje: Lappuhaalarit (versie Coolest Kid in the World) van Jujuna
Stof: Poppy Design van Cinimini

LAPPUHAALARIT

3 gedachten over “Lappuhaalarit – The Coolest Kid in the World”

Geef een reactie