Letterman Jacket van Lowland Kids

Je hebt ongetwijfeld al wel ergens voorbij zien komen dat ik mee doe met de “52 week sewing challenge”. Voor week 8 was de challenge: “face your sewing fears”. Nou kan ik wel een paar dingen bedenken die in dat rijtje passen, en een daarvan is knoopsgaten! Dus daar ging ik maar eens mee aan de slag.

Letterman Jacket

Ik besloot een (voor mij) nieuw patroontje uit te proberen. Het is echt een van de voordelen dat ik nu het patroon kan projecteren, ik hoef nieuwe patronen niet eerst helemaal uit te printen en te knippen/plakken! Hierdoor zal ik denk ik echt steeds vaker ook eens een ander patroontje erbij pakken in plaats van steeds terug grijpen naar hetzelfde wat ik al had liggen. Erg leuk voor de variatie!

knoopsgaten letterman jacket

Hoewel ik wel eens vaker knoopsgaten gedaan heb, en ook een speciaal knoopsgatenvoetje heb voor op mijn naaimachine, blijft het toch wel een dingetje en zou ik er uit mezelf echt niet zo snel voor kiezen. En ik had ook bijna terug gegrepen op de drukknoopjes toen het eerste knoopsgat al mislukte! Gelukkig kreeg ik het nog los getornd en ging de tweede poging beter, en heb ik uiteindelijk alle knoopsgaten kunnen plaatsen. YAY!

letterman jacket

En het resultaat vind ik ook echt wel heel leuk! Vooral met dit lekkere fruitige stofje dat ik kocht tijdens een van de veiling avonden van Evim Textiel.

Hoewel het knopenpand wellicht niet het mooiste is, ben ik toch best tevreden! Al denk ik niet, dat ik heel vrijwillig nog een keer voor knoopsgaten zou kiezen haha. Doe mij maar drukknoopjes!

Het patroontje wat ik hier gebruikt heb is de Letterman van Lowland Kids. Echt een heerlijk sportief vest met (optionele) paspelzakken. Dit vestje is beschikbaar al vanaf maatje NB t/m 10 jaar. Op basis van de maattabel maakte ik voor Ninthe de maat 5 jaar (waar ze bij de meeste patronen toch wel in maat 6 jaar zit), en ze heeft nog ruimte genoeg!

Al met al heel leuk geworden denk ik, en blij dat ik toch eens een van mijn “sewing fears” onder ogen gezien heb! Heb jij ook een “sewing fear”?

Liefs, Cindy

Patroon: Letterman Jacket van Lowland Kids
Stof: Evim Textiel Stoffen Lappen & Fournituren

Letterman Jacket

Geef een reactie