Luz Cardigan Fibre Mood

Luz Cardigan – Fibre Mood

Hoi allemaal! Vandaag show ik je iets nieuws wat ik voor mezelf gemaakt heb. Iets wat (hopelijk) voorlopig wel nog even in de kast kan blijven hangen! Het is namelijk een wollen Luz Cardigan van Fibre Mood!

Luz Cardigan

Deze zalm kleurige “wool blend coating fabric” kreeg ik van Minerva in ruil voor een post op mijn Minerva Profiel. De stof bestaat voor 95% uit wol en 5% uit polyester en is een dikke, stevige wol die erg geschikt is voor bijv. jassen. Ik had mijn oogje al een tijdje op de Luz Cardigan van Fibre Mood, en wilde heb nu toch graag eens proberen.

Het patroontje is met name gemaakt voor Jacquard of gebreide stoffen, maar volgens de omschrijving kon je hem ook met een stevige geweven stof maken als je hem meer als jas dan als vest wilde dragen. Dus durfde ik het wel aan met deze wol. Ik maakte een XL, geen aanpassingen. De mouwen zijn wat krap, maar doordat de jas geen sluiting heeft kan ik toch goed bewegen. Als de jas dicht geweest was, dan had ik waarschijnlijk niet genoeg bewegingsruimte gehad. Iets om dus rekening mee te houden bij een eventueel vervolg.

Luz Cardigan Fibre Mood

Of er een vervolg komt, dat weet ik niet. Ik ben zelf niet meteen heel enthousiast en krijg een beetje een “badjas”-vibe. Zeker met de riem die ook volgens het patroon erbij zit. Maar het kan ook aan de stof liggen, misschien dat een andere stof wonderen zal doen en het patroon beter tot zijn recht zal komen. Of ligt het aan mij, en denken jullie er anders over? Ik ben benieuwd, laat je het me weten?

Liefs, Cindy

Patroon: Luz Cardigan van Fibre Mood (aff)
Stof: Deze wol van Minerva (aff)

Luz Cardigan Fibre Mood

2 gedachten over “Luz Cardigan – Fibre Mood”

Geef een reactie