Modevakopleiding HJS

Mijn eigen ontwerp jurk

Voor de laatste opdracht van dit school jaar (voor de coupeuse opleiding die ik volg) moesten we een jurk of blouse maken. De criteria: het moest een kraag hebben en mouwen. Vandaag show ik jullie waar ik mee bezig geweest ben!

Modevakopleiding HJS

Tadaaa! Mijn nieuwe jurk met een zelf getekend patroon. Super trots op het resultaat, al is het niet helemaal “mijn stijl”. Maar voor de eerste keer werken met viscose, de eerste keer het zelf tekenen van een jurk en de eerste keer een kraag maken, ben ik zeker heel blij met hoe het geworden is, ook al is er uiteraard ruimte genoeg voor verbetering. Maar daarvoor ga ik dan uiteraard ook naar school! 🙂

Modevakopleiding HJS

Hier een wat betere blik op de kraag. Het is een kraag met een aangeknipt boordje die naar voren weg loopt (voor zit de kraag dus direct aan het pand en naar achter zit er nog een aangeknipt staand boordje tussen). Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets in mijn kast gehad heb met een kraag, maar moet zeggen dat ik dit nu toch wel erg tof vind en dat er wellicht nog wel meer items met kraag gaan volgen in de nabije toekomst!

Modevakopleiding HJS

En hier een close-up van een van de mouwen. Bovenin is de kop gerimpeld ingezet voor een leuk pof-effect. De mouwen had ik wijd getekend met het idee om ze ook aan de onderkant te rimpelen en af te werken met een bies, zodat het onder ook zo poffen. Tijdens een tussentijdse pas-sessie viel ik echter voor de wijde mouwen zoals die nu is, en besloot ik ze alleen te zomen en verder te laten zoals het was. Mocht ik me bedenken, kan dat altijd nog 🙂

De jurk is gemaakt met een stofje uit een van de oudere See You At Six collecties. Het is een Viscose Rayon en hoewel ik een beetje bang was om met viscose te gaan werken, viel dat me uiteindelijk eigenlijk nog wel alles mee. Ook de knoopsgaten voor deze jurk zag ik erg tegenop, maar gelukkig hoefde ik er uiteindelijk maar 1 overnieuw te doen omdat mijn machine daarbij bleef hangen….

Ik weet niet of ik snel nog zo’n jurk voor mezelf zou maken, maar als ik het doe dan verleng ik hem ietsje omdat ik hem net wat aan de korte kant vind. Maar ik wil zeker deze basis nog eens gebruiken om bijv. een blouse te maken voor mezelf. Overigens overweeg ik ook om deze jurk in te korten tot een blouse! Wat denk jij?

Liefs, Cindy

Patroon: zelf getekend
Stof: Viscose Rayon van See You At Six

2 gedachten over “Mijn eigen ontwerp jurk”

Geef een reactie