Cocoon Knot Dress Rebecca Page

Nieuwe release: Cocoon knot dress

Rebecca Page heeft een nieuw patroontje uitgebracht voor dames. Ik mocht hem testen voor mezelf! Het was een patroontje met iets meer uitdaging dan de gebruikelijke jurk, maar het resultaat is erg leuk! Kijk je mee?

Cocoon Knot Dress Rebecca Page

De naam van het patroontje zegt het al, het heeft ergens een “knoop”. Zoals je hierboven op de foto ziet, zit de knoop in het midden net onder de buste. Een erg leuk en speels effect!

Rebecca Page Cocoon Knot Dress

Ik vond het reuze spannend om hier aan te beginnen, en het kende echt wel een paar hobbels onderweg. Dit had hoofdzakelijk te maken met de patroondelen die wat anders zijn dan de “standaard” jurk en daarom was het voor mij wat lastiger om lengte toe te voegen en maakte ik hierin een fout. Gelukkig kon ik op het einde met wat improvisatie deze fout herstellen en kwam het toch nog goed. Ik ben erg blij met deze jurk! Hij draagt heerlijk en is flatterend om te dragen.

De Cocoon Knot Dress is in zowel geweven stoffen als rekbare stoffen te maken. Bij geweven stoffen moet je achterin een blinde rits invoegen. Ik maakte deze jurk in een katoen tricot. Naast de verschillende stofkeuzes, kun je ook nog kiezen voor een knielengte versie of een maxi lengte, voor een mouwloos of lange mouwen model en kun je de neklijn naar wens lager open houden of hoger sluiten.

Cocoon Knot Dress Rebecca Page

Ik maakte dus de knie-lengte versie met lange mouwen. Het patroontje komt in de maten XXS t/m 5XL. Dit is een maat XXL. Omdat ik langer ben dan de lengte waarop het patroon gebaseerd is, voegde ik 5 centimeter toe aan het bovenlijf en ook aan de mouwen. Ik was bang dat de knoop hele verkeerde accenten zou leggen, maar niets is minder waar; gelukkig!

Momenteel is het patroontje met korting te verkrijgen. Je vindt hem via de link onderaan dit bericht! Met welke stof zou jij deze willen maken?

Liefs, Cindy

Patroon: Cocoon Knot Dress – Rebecca Page (aff)
Stof: Driessen Stoffen

Cocoon Knot Dress Rebecca Page

2 gedachten over “Nieuwe release: Cocoon knot dress”

Geef een reactie