Sonia Estep Designs Mandy

Nieuwe release: Mandy

Het was alweer even geleden dat ik een patroontje voor Sonia Estep getest had (de laatste keer was deze Juliette Cardigan), maar nu zag ik de oproep voor het maken van dit nieuwe patroontje voorbij komen en hier wilde ik me gewoon erg graag aan wagen!

Sonia Estep Designs Mandy

Dit nieuwe patroontje heet “Mandy” en is sinds enkele dagen uitgekomen. Het is een patroontje voor een shirt of een jurk, die je zowel eenvoudig kan maken als met een sierlijke knoop voor het “net-even-wat-anders”-effect. Zoals hierboven te zien, maakte ik de shirt lengte van de knoop variant!

Hierboven zie je een illustratie van de verschillende opties. Het patroontje heeft aangeknipte korte mouwen, waar je eventueel ook lange mouwen kunt inzetten. Qua lengte kun je dus kiezen voor de shirt of jurk lengte. De jurk lengte is ontworpen om net boven de knie te vallen.

Sonia Estep Designs Mandy

In eerste instantie durfde ik niet zo goed voor de knoop variant te gaan, omdat ik bang was dat deze te veel de buik zou accentueren. Maar uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het toch en heb ik het toch maar geprobeerd. En ik vind het resultaat eigenlijk zo tof dat ik me nu toch ook maar aan een jurk variant met knoop wil gaan wagen!

Het patroontje komt in de maten 00 t/m 30. Ik maakte voor mijzelf maat 14, met verbreding naar maat 16 voor de taille en de heupen. Daarnaast voegde ik 5 centimeter toe qua lengte, omdat ik langer ben dan de lengte waarvoor het patroon ontworpen is. De knoop ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar ik was er verbaasd over hoe eenvoudig dit eigenlijk is! Kortom, een geslaagd patroontje wat zeker nog vaker gemaakt gaat worden.

Sonia Estep Designs Mandy

“Mandy” is onlangs gereleased en is nog tot en met morgen (zondag 23 augustus) tegen een introductiekorting te verkrijgen. Tijdens deze releasesale krijg je maarliefst 50% korting en kost het patroon je $5.00 in plaats van $10.00. Mis het niet!

Liefs, Cindy

Patroon: Mandy van Sonia Estep Designs (aff)
Stof: Overgenomen via een stoffen marktplaats groep.

6 gedachten over “Nieuwe release: Mandy”

 1. Hoi wat een leuk shirt.
  Ik zit sinds kort op de Facebook site en wil okk weer meer voor mezelf gaan maken.
  Maar vraagje over de maten van het shirt. Welke maat heb je nodig voor 46 of 48
  Met vriendelijke groet ursula

  1. Hoi Ursula! Ik zou even uitgaan van de maattabel en echt even de borstomvang, taille en heupomvang opmeten.
   Ik zit zelf denk ik rond maat 44/46 en heb zelf een maat 14 gemaakt voor de buste en 16 voor de taille en heupen.

Geef een reactie