Nieuwe release: Thistle Sleepy Set

Petite Stitchery & Co heeft een nieuw patroontje uit gebracht voor pyjama’s en het heeft een heleboel verschillende mogelijkheden! Ik mocht het patroontje mee testen en maakte voor Ninthe een van deze vele mogelijkheden. En met succes moet ik zeggen, want voor het eerst in weken houdt ze daadwerkelijk haar pyjama aan als ze gaat slapen! Haha.

Een flaylay van Ninthe’s nieuwe pyjama heb ik niet eens kunnen maken, want er moest meteen al in geslapen worden! Maar deze tekening geeft toch een veel beter beeld van het patroontje, en alle verschillende mogelijkheden die het heeft! Van tweedelig set tot romper of lange nachtjapon, je kunt er alle kanten mee op. Voor Ninthe ging ik aan de gang met de versie links onderin.

Zo lang het ruches heeft, vindt Ninthe het wel best! En ze is dan ook helemaal blij met haar nieuwe pyjama. Ik gebruikte een hele dunne tricot, die al een hele poos in de kast lag omdat ik het voor shirtjes niet echt heel geschikt vond. Maar voor deze zomerse pyjama leek het perfect. Het zijn twee dunne stofjes met hartjes, die toevalligerwijs op deze manier best leuk met elkaar combineren. Voor de boordjes gebruikte ik een iets stevigere, reguliere tricot.

Wat betreft de afwerking kun je kiezen voor biesjes of boordjes. Ik ging bij deze versie voor boordjes. Naast het feit dat je uit een aantal verschillende soorten pyjama kunt kiezen, kun je per soort ook nog kiezen of je al dan niet een “placket” op het voorpand wilt toevoegen. Ik liet deze achterwegen.

thistle sleep set petite stitchery & co

De Thistle Sleepy Set komt in de maten 2 t/m 17 dus dit is erg uitgebreid! Daarnaast is er ook een volwassen versie voor deze patronen uitgebracht. Voor een perfecte fit kun je (indien nodig) het beste de maten blenden. Ninthe had echt een ratjetoe aan maten nodig. Qua lengte zat ze in maat 6, borstomvang maat 4, taille maat 5 en heupen maat 3! Ik heb al deze maten gemengd in deze versie van het patroontje.

Voor Ninthe is de pyjama dus een groot succes, en dan is ‘ie dat voor mij ook! Het patroontje is net nieuw uitgebracht en daarom nu tijdelijk in de sale met een leuke korting te krijgen.

Liefs, Cindy

Patroontje: Thistle Sleepy Set van Petite Stitchery & co

Een gedachte over “Nieuwe release: Thistle Sleepy Set”

Geef een reactie