Olivia

Het was weer tijd om wat voor mezelf te maken! Voor Rebecca Page mocht ik aan de gang met het patroontje “Olivia”. Ik besloot om eens een stapje uit mijn comfort zone te gaan en wat nieuws uit te proberen!

DSC01245mm

Het patroontje Olivia is er zowel in volwassen versie als ook in kinder versie. Ik maakte deze dus voor mezelf. Het leuke aan het patroon is dat je het met zowel rekbare als niet-rekbare stoffen kunt maken. Dit is waar ik besloot om eens uit mijn comfortzone te stappen en wat nieuws te proberen.

DSC01220mm

Meestal werk ik namelijk met tricot, en dat is voor mij inmiddels ene lekker veilige keuze. Maar deze keer ging ik voor wat anders. Volgens de instructies zou het shirt er meer oversized uitzien als je voor een wat stijvere stof zou gaan, en bij een soepel vallende stof zou dit effect minder zijn. Gezien mijn figuur en maatje XXL besloot ik dan ook om voor een dunne, soepele stof te gaan en koos ik deze keer voor een peachskin. Iets waar ik nog niet eerder mee gewerkt had.

DSC01228mm
DSC01234mm

En ik denk dat het met dit stofje inderdaad wel gelukt is om een echte “oversized” look te voorkomen! En het werken met een peachskin viel ook reuze mee, als was het soms wat glibberig!

DSC01346mm

De Olivia komt als volwassen variant in de maten XXS t/m 5XL. Het heeft een leuke gerimpelde neklijn (boothals) doordat hier een elastiek ingezet wordt. Voor de mouwen zijn enkele opties, namelijk een lange en een korte mouw, al dan niet aan de onderkant gerimpeld met een elastiek. Ik ging in dit geval voor de korte variant zonder elastiek.

DSC01508mm

Het enige wat ik met een niet-rekbaar stofje in dit geval wat lastiger vond, was het afwerken/omzomen van de rondlopende zoom aan de onderkant. Maar uiteindelijk zie je daar gelukkig niks van terug in het daadwerkelijke project en ben ik zeker heel tevreden met het resultaat!

Liefs, Cindy

Patroon: Olivia van Rebecca Page (aff)
Stof: Peachskin Leopard van Driessen Stoffen

DSC01548mm

2 gedachten over “Olivia”

Geef een reactie