Optimum MIffy's Custom Fabrics

Optimum – Miffy’s Round 10

Toen ik deze strike off voor Miffy’s Custom Fabrics thuis kreeg, riep dat gewoon om een heerlijke zomerjurk met al deze vrolijke zomerse kleuren! Even spittend door mijn patronen kwam ik uit op de Optimum Racerback jurk van Sofilantjes. Eentje die ik twee jaar geleden al eens maken, en daarna eigenlijk nooit meer. Hoog tijd om er dus nog eentje te maken, want het patroon is zo mooi!

Optimum Miffy's Custom Fabrics

Dat stofje met de hertjes roept toch om een zomerjurk, of niet dan? Heerlijk! Er zitten mooie roze bloemen in, dus combineerde ik het met een mooie roze uni tricot. De onderkant van de rok werkte ik af met een bijpassende roze biaisband.

Optimum Miffy's Custom Fabrics

Kijk dat blije ei dan 🙂 Volgens mij is ze er ook helemaal tevreden mee! En een rok waarmee je zo lekker kan zwieren en zwaaien is natuurlijk sowieso altijd een groot succes. De Optimum is een patroon van Sofilantjes en komt in de maten 80 t/m 164. Ik maakte voor Ninthe een maatje 8 qua lengte, 6 qua borstomtrek en 4 qua taille.

De gebruikte stof is tricot. De gele stof met de hertjes komt dus van Miffy’s Custom Fabrics. Zoals alle stofjes van Miffy is het een hele fijne en mooie kwaliteitstricot! Hij is momenteel in pre-order te bestellen, en je kunt kiezen voor allerlei stofsoorten zoals tricot, french terry, katoen, lycra of wat dan ook! Je vind hier alle informatie over op hun website of in hun facebookgroep.

Optimum MIffy's Custom Fabrics

Maar nog eventjes terug naar de jurk, want we kunnen het niet over de Optimum hebben zonder de achterkant van dit pareltje te bekijken! Jullie weten inmiddels vast wel dat ik van speciale achterkanten hou, en dit valt wel in die categorie! En het sluit ook zo mooi aan als je de juiste maten gebruikt. Love it!

Al met al, een klein zomers succesje dus! Ik snap niet dat dit pas de tweede is die ik in al die tijd gemaakt heb, eigenlijk zou de hele kast vol mogen houden met dit soort zomerjurken 🙂

Liefs, Cindy

Patroon: Optimum van Sofilantjes (aff)
Stof: Miffy’s Custom Fabric, in de huidige pre-order die loopt t/m 27-2

Geef een reactie