Poppenkleertjes

Poppenkleertjes: Een leerproject

Bij Ninthe in de klas waren er nieuwe poppenkleertjes nodig voor de pop. Deze pop bleek precies in maatje 50 te passen, en dit leek me wel een leuk projectje om mee aan de slag te gaan. Ik besloot een compleet setje te maken, en die kans meteen aan te grijpen om wat nieuwe technieken uit te proberen. Twee vliegen in een klap!

Poppenkleertjes

Op het eerste ook toch best een leuk setje, maar van binnen zeker verre van perfect haha. Maar het was dan ook niet voor niets een leerproject.

Applicatie
Poppenkleertjes

Appliceren was het eerste wat ik graag eens wilde oefenen. En aangezien Ninthe haar klas de “Olifantjes” heet, was de keuze voor een olifant snel gemaakt. Ik vond een afbeelding op google en knipte deze langs de buitenlijnen uit uit een grijze joggingstof. Deze bevestigde ik eerst met textiellijm op het voorpand, en daarna kwam het lastige werk: alle lijnen van de olifant erop naaien.

Bij de ogen en de nagels durfde ik dit niet aan. Deze zijn er met textielverf door manlief opgezet (aangezien hij het tekentalent is en ik niet leek me dat de veiligste keuze haha).

Biesgeleider

Ook de biesgeleider van mijn coverlock was iets nieuws wat ik nog moest uitproberen. Deze heb ik mezelf voor mijn verjaardag cadeau gegeven, en aangezien dit shirt de nodige biesjes kent was dit het perfecte oefenproject. Na het kijken van wat youtube filmpjes gingen de mouwen redelijk snel goed. De lange bies rondom bleek wat lastiger.

Hoewel de poppenkleertjes er aan de buitenkant dus best okay uit ziet, ziet het er aan de binnenkant wat minder netjes uit. De achterkant van de draad ziet er best slordig uit, ik moet nog even uitzoeken hoe dat komt. Bochten e.d. zijn ook nog best lastig, en net na de laatste bocht keerde mijn bies opeens binnenstebuiten. Geen idee hoe ik dat voor elkaar kreeg haha. Mijn draad knapte ook nog eens ergens halverwege en dat is dan ook niet zo 123 weer opgelost. Het was dus echt een leuk leerproject waar ik weer een hoop heb kunnen uithalen. En de pop, die heeft dan wel niet de mooiste nieuwe kleren maar ze is in ieder geval weer een Olifanten setje rijker!

Liefs, Cindy

Patronen: Leggings en Kimono Shirt van Brindille & Twig

Geef een reactie