Sporty Shorts voor Ninthe

Er lijkt langzaamaan een verschuiving plaats te vinden…. De jurkjes komen bij Ninthe namelijk steeds minder vaak uit de kast!! Ze lijkt ze steeds vaker links te laten liggen en te kiezen voor een kort broekje met een shirtje… En laat ik nou vooral heeeeeel veel jurkjes gemaakt hebben… Tijd om de focus te gaan verleggen? Hier alvast een eerste korte broekje om haar schamele broekjescollectie wat aan te vullen.

Met dank aan de biesgeleider op mijn coverlock zat dit broekje echt in no-time in elkaar. Het is een patroontje van Rebecca Page dat “Sport Shorts & Leggings” heet. Het is een sportief model broekje, maar in een leuk stofje natuurlijk ook prima voor een leuk alledaags item!

Rebecca Page Sport Shorts

Het patroontje heet “Sport Shorts & Leggings” omdat in het patroontje ook de optie zit om enkel een legging te maken, of een item waarin de legging en het broekje aaneen zitten. De legging kent daarnaast ook nog 4 verschillende lengte opties, dus er zijn allerlei variaties mogelijk! Gezien het momenteel zomer is, ging ik in dit geval voor een lekker zomers kort broekje.

Het patroontje komt in de maten 12 maanden t/m 12 jaar. De maattabel die erbij zit is prima, en als je je daar aan houdt komt het wel goed met de pasvorm. Zo moest ik voor Ninthe qua lengte een maatje 5/6 jaar maken, maar qua heupomvang viel ze in de maat 3/4 jaar (smalle heupjes!). Daarom combineerde ik beide maten om tot een goede pasvorm te komen.

Ninthe is in ieder geval helemaal happy met haar nieuwe korte broekje! Het leuke aan de patroontjes van Rebecca Page is trouwens dat ze in volgens mij alle gevallen in zowel volwassen als kinder variant komen… Stay tuned voor mijn versie en onze matchende fotosessie 😉

Liefs, Cindy

Patroon: Children’s Sport Shorts & Leggings* – Rebecca Page
Stof: Cinimini.nl

*Affiliate link

Rebecca Page Sport Shorts

2 gedachten over “Sporty Shorts voor Ninthe”

Geef een reactie