Misusu Rowan Hack-a-long

Rowan hack-a-long

Misusu houdt deze week een hack-a-long met het gratis “Rowan tee” patroontje. Dat de Rowan Tee hier een favoriete was voor Milas, was geen geheim. Ik denk dat het het meest gebruikte t-shirt patroon is uit de afgelopen jaren. Maar ik had hem nog nooit gehackt in wat anders, dus het was leuk om er wat creativiteit op los te laten!

En ik vind het eindresultaat echt SUPER TOF geworden! Hij lijkt echt in niks meer op de “simpele” shirtjes zoals Milas ze in zijn kast heeft liggen. Er is echt een hele nieuwe creatie van gemaakt, en dat vind ik echt gaaf.

Misusu Rowan Hack-a-long

Ik heb de Rowan Tee aangepast door het voorpand in de lengte in tweeën te delen en daarnaast het bovenste deel ook nog eens in de breedte. Bij het bovenste deel zette ik er een rits tussen, voor een wat stoerder effect. Nooit gedacht dat ik nog eens vrijwilliger ergens aan rits aan zou toevoegen, haha! Ik had nog een perfect ritsje in mijn stash liggen, die er helemaal bij paste.

De rits werkte ik aan de binnenkant overigens ook af met een beleg, zoals op de foto’s bovenaan te zien is. En tot slot voegde ik ook nog een capuchon toe. Hiervoor gebruikte ik de capuchon uit de Bing Shirtigan, ook een patroontje van Misusu. Deze capuchon wordt in dat patroon met een beleg afgewerkt, maar voor deze versie liet ik dat beleg gebruikt een voering in de plaats.

Hoewel ik al meerdere Rowan Tee’s gemaakt heb, maakte ik hem nog niet eerder met lange mouwen! Aangezien de herfst/winter er nu echter aan zit te komen, leek een versie met lange mouwen me toch gepaster. Plus, dat leek me ook mooier in combinatie met de rits/capuchon hack. Dus deze keer voor het eerst een versie met lange mouwen, en check ook even het doorlopen van de strepen van het voorpand naar de mouwen. *Proud moment haha*.

Ik maakte dit shirt in maat 104 voor Milas. Qua lengte zal hij inmiddels zelf misschien nog wel een groter maatje mogen hebben, dus misschien dat ik hem een volgende keer wat verleng. In de breedte zit hij in ieder geval prima, en kan hij ook echt nog wel even mee. De Rowan Tee is dan ook een oversized model. Al met al ben ik heel erg tevreden met het eindresultaat en had ik nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om zelf aan de slag te gaan met het aanpassen en wijzigen van patroontjes! Dat smaakt naar meer. 🙂

Liefs, Cindy

Patroon: Rowan Tee van Misusu
Stof: Leuketricotstofjes.nl

2 gedachten over “Rowan hack-a-long”

Geef een reactie