Sansahash Seronera sew-along

Ik had het patroontje van de Seronera van Sansahash al liggen sinds dat deze gereleased werd. Zelfs de stof heb ik al zeker een half jaar in huis om er voor Ninthe dit vest van te maken. Het kwam er maar niet van. Maar toen werd er door Sansahash een sew-along georganiseerd. Dat was eindelijk het laatste duwtje wat ik nodig had om met de Seronera aan de slag te gaan!

Sansahash Serona

Een van de redenen dat dit patroontje zo lang is blijven liggen is waarschijnlijk de rits. Ik vermijd ze het liefste als ik de kans heb, en hoewel ik er al meerdere succesvol heb ingezet. Het blijft toch nog steeds een drempel die ik over moet. Daarnaast zijn paspelzakken ook nog redelijk nieuw terrein voor me. Maar; er moet ook ruimte zijn om nieuwe dingen te leren toch! En een sew-along is dan al helemaal de perfecte gelegenheid, omdat er dan nog net dat beetje extra uitleg komt die je de juiste weg op kan helpen.

Dus zo komt dat vestje dan toch klaar! En kijk naar al die mooie afgewerkte details waarin dit patroon voorziet. Als je hem niet gevoerd maakt, zet je er een mooi beleg in en het ziet er helemaal afgewerkt uit ook aan de binnenkant! De binnenkant van de paspel zakken maakte ik van dezelfde stof als de boordjes, voor een extra leuk detail en mijn coverlock kon mooi dienst doen om het beleg mooi door te stikken op de achterzijde!

De Seronera kent twee lengte-opties. Je hebt de sportieve, korte versie en de langere versie. Ik maakte voor Ninthe de korte versie, in maatje 6T. Voor een volgende keer zal ik waarschijnlijk toch wel het halsboordje verstevigingen, zodat het wat mooier omhoog blijft staan (zoals aangeraden werd in de instructies, maar ik was eigenwijs ;)).

Het stofje lag dus al een hele poos in de kast hierop te wachten! Ik kocht hem, volgens mij in het voorjaar, op het stoffenspektakel dus de precieze herkomst weet ik niet meer. Samen met deze gestreepte boordstof is het in mijn ogen een perfecte match en zo heeft Ninthe er een heerlijk vestje voor komend seizoen bij!

Wil je dit patroontje ook maken? De sew along loopt nog een paar dage door en een leuke bijkomstigheid; Er zijn ook toffe prijzen (o.a. van Chat Chocolat!!) te winnen. Je kunt er alles over terug vinden in deze facebookgroep!

Liefs, Cindy

Patroon: Seronera* van Sansahash (Engelse versie hier*)
Stof: Stoffenspektakel

*AFF LINK

2 gedachten over “Sansahash Seronera sew-along”

Geef een reactie