sim – I love rokjes & broeken

Ik kreeg van uitgeverij Lannoo het nieuwste boek van Fran Vanseveren – I love rokjes & broeken – om mee aan de slag te gaan en mijn ervaringen met jullie delen. Ik heb verschillende patronen uit het boek gemaakt, waarvan ik er eerder al eentje liet zien. Ook deelde ik in die blog mijn algemene ervaringen met het boek. Vandaag deel ik het tweede patroontje waarmee ik aan de slag ging, de Sim broek!

Sim i love rokjes en broeken

Waar de Bex die ik eerder liet zien met name gewoon een heerlijk comfortabele broek is, is de Sim niet alleen super comfortabel, maar daarnaast ook wat meer gekleed. “Casual chic”, zoals dat genoemd wordt. Met steekzakken, een nepgulp, nepen achterop en een kontzak. En natuurlijk de contrasterende streep aan de zijkant maakt het helemaal af.

Ik maakte deze Sim voor Milas in maat 92/98 breedte. Dit is de kleinste maat uit het boek, maar Milas zijn breedtemaat lag er eigenlijk net wat onder nog. De lengtemaat die ik maakte is maat 116/122. Dit patroon is gebaseerd op iemand met lengtemaat 122. Milas is 116 centimeter, dus hij heeft nog wat ruimte om te groeien.

Het patroon is er zowel in kindermaten als voor mannen. Hij is redelijk eenvoudig om te maken, de nepgulp en de nepen maken het wat moeilijker dan de Bex die ik eerder liet zien. Maar het patroon kent goede merktekens en instructies, dus het is zeker goed op te volgen. Het enige wat ik de volgende keer anders zou doen is de achterzak. In dit boek wordt die uit dubbele stof genomen (in tegenstelling tot een enkele stof en dan “zomen”. Hierdoor vind ik de zak eigenlijk te dik en minder mooi staan. De volgende keer neem ik die gewoon op enkele stof.

Sim i love rokjes en broeken

Voor het maken van deze broek heb je een stevige rekbare stof nodig (geen tricot). Zowel voor de hoofdstof als voor de contrasterende zijstrook heb je deze nodig. Ik gebruikte voor beide een uni french terry uit een van de See You At Six collecties. De zijstrook is de “Sleutelbloem roze” (dezelfde als waarmee ik de Bex maakte uit de eerdere post). De hoofdstof is de “Pecan bruin” uni french terry.

De broek komt trouwens ook in twee lengtematen. Je kunt in de zomer dus ook een lekkere short maken met deze Sim. Het boek “I love rokjes & broeken” kent sowieso nog meer leuke zomerse patronen, maar gezien het feit dat de herfst en winter eraan komen laat het nog even op zich wachten voordat ik die uit kan gaan proberen! Wel kent het ook nog een hoop leuke rokjes, dus dat wordt het eerstvolgende waarmee ik voor Ninthe aan de slag ga. Het resultaat zal uiteraard geshowd worden!

Liefs, Cindy

Boek: I love rokjes & broeken van Fran van Severen (aff)
Stof: French Terry uit de SYAS collectie, hier verkrijgbaar.

2 gedachten over “sim – I love rokjes & broeken”

Geef een reactie