Never Never Land Dress Miffy's Custom Fabrics

Sneeuwwitje

Ik kreeg een nieuw stofje van Miffy’s Custom Fabrics toegestuurd, en had meteen in mijn hoofd welke jurk ik er mee wilde maken; de Never Never Land Dress van Rain City Pattern Company. Met deze combinatie van stof en patroon werd Ninthe net een echte Sneeuwwitje. 🙂

Miffy's Custom Fabrics Never Never Land Dress

De Never Never Land Dress is een patroontje van Rain City Pattern Company met een paar verschillende opties. Zo kun je het lijfje gewoon recht maken, maar ook in een punt zoals ik hier gemaakt hebt en zoals je ook vaak bij prinsessenjurken ziet. Je ziet hem ook bij de “echte” jurk van Sneeuwwitje, net als de kraag. Daarom leek dit patroontje me de perfecte combinatie met deze leuke sneeuwwitje tricot.

Miffy's Custom Fabrics Never Never Land Dress

En hoe leuk is dan dit resultaat? Ik had een meter licht gele tricot gekocht voor de rok, in dezelfde kleur als de sneeuwwitje op de stof van het lijfje. Helaas bleek dat echt veel te weinig te zijn (dat had ik natuurlijk even moeten checken voordat ik de stof ging kopen….). Gelukkig had ik zelf ook nog een wat donkerdere gele tricot in mijn webshop, dus heb ik daar uiteindelijk nog wat van kunnen gebruiken. Net iets donkerder dan de kleur in het lijfje, maar gelukkig is dat in het geheel niet zo erg!

De jurk is dus de Never Never Land Dress van Rain City Pattern Company. Deze komt in de maten 2T tot en met 10 jaar. Ik maakte voor Ninthe maat 6 breedte en verlengde hem tot maat 6X. Je kan de hals afwerken met een kraag en/of elastiek. Het lijfje kan in een V of gewoon recht, en de mouwen kunnen kort, 3/4 of lange mouwen zijn. Ook wordt in de instructies uitgelegd hoe je de rok eventueel af kunt werken met “horsehair braid” (geen idee hoe je dat in het Nederlands noemt!) zodat hij onderaan wat wijder valt.

Miffy's Custom Fabrics Never Never Land Dress

Het Sneeuwwitje stofje is een tricot en komt dus van Miffy’s Costum Fabrics in de UK. Dit stofje is momenteel in de pre-order te bestellen, en deze ronde loopt t/m 30 november. Tijdens deze pre-order kun je deze print (en andere hele toffe prints) bestellen op een basis naar keuze (8 verschillende keuzes, van een geweven stof tot tricot of lycra). Kijk voor meer info zeker even in Miffy’s Facebook groep of op hun website.

Het patroontje van deze jurk is overigens nu met 15% korting te krijgen gedurende de maand november (net als de rest van de patroontjes van Rain City Pattern Company). Leuk voor als je dus overweegt je slag te slaan!

Liefs, Cindy

Stof: Miffy’s Custom Fabrics (sneeuwwitje) en Cinimini.nl (gele tricot)
Patroon: Never Never Land Dress van Rain City Pattern Company (aff)

Never Never Land Dress

Geef een reactie