Zelfgemaakte sneakers!!

Ik stelde mezelf voor dit jaar een paar uitdagingen, een zogenaamde “make 9”. Als je me op instagram volgt, heb je hem wellicht al voorbij zien komen. Naast bijv. jeans, een jurk met een zelf getekend patroon en een tas, stonden er ook sneakers op! En om mijn goede voornemen meteen leven in te blazen, was dat een van de eerste projectjes die ik dit jaar volbracht!

Zelfgemaakte sneakers sneakerkit

Kijk dan hoe tof!! Had je me een jaar geleden verteld dat ik sneakers zou maken dan zou ik het nooit geloofd hebben. Maar hier zijn ze dan! Er zitten wat kleine schoonheidsfoutjes in, maar who cares?!

Een paar proces fotootjes! En guess what? Het was echt verbazend eenvoudig om deze sneakers te maken! Dit kan echt iedereen. Er komt geen naaimachine aan te pas, alles wordt met de hand gedaan. Een paar punten van aandacht om op te letten:
– het patroon op de goede van de stof leggen (op zich kan het ook andersom, alleen dan wordt rechts links en links rechts).
– Heel secuur uitsnijden. Ik heb ergens waarschijnlijk net een klein foutje gemaakt waardoor bij een schoen aan een kant een klein gaatje zit daar waar het neusdeel en de zijkant in elkaar overgaan.
– Ik had een vrij groot rolmes. Het lukte wel, maar een kleiner rolmes of misschien een recht mes (stanleymes) zouden gemakkelijker zijn om dit secuur te kunnen uitwerken.

Ik maakte deze schoenen met een complete kit van Sneakerkit.eu. Daar zit echt alles bij in wat je nodig hebt, op de veters na. Op basis van de maattabel en overleg met Sneakerkit.eu omdat ik twijfelde over de maat, ging ik voor maat 40. Hij lijkt wat aan de ruime kant. Misschien was 39 toch oké geweest, maar ik heb er nog geen grote afstanden mee gelopen dus misschien dat het zo ook wel prima is!

Het gebruikte materiaal voor deze schoenen is overigens Suede. De kleur die ik koos heet “red brick”. Voor het totale plaatje wil ik er eigenlijk witte veters in, maar die heb ik niet in huis en gezien de lockdown komt dat op een later moment wel weer. Ik had nog wel deze veters van een van de oudere See You At Six collecties liggen en die kunnen voor nu ook heel prima!

Al met al ben ik dus zeker niet ontevreden over mijn allereerste zelfgemaakte schoenen! Ze passen verder goed. Ik heb ze binnenshuis al de hele dag aangehad en dat ging nergens vervelend zitten of iets dergelijks. Een stuk op wandelen heb ik dus nog niet gedaan, maar vooralsnog zie ik geen reden om daarmee verder problemen te verwachten. Ik denk dus zeker, dat dit iets is wat ik nog wel vaker ga willen maken! En jij?

Liefs, Cindy

Patroon en materiaal: Sneakerkit
Veters: See You at Six

4 gedachten over “Zelfgemaakte sneakers!!”

Geef een reactie